"Turiet prātā un mīliet Īvandi, kā es to vienmēr esmu sirdī turējis"
Mārtiņš Kalndruva, dzimis Īvandes pagasta Pladās

Vienu dienu kopā

Maija beigās pagastā dzīvojošie bērni devās ekskursijā.

Pagājušajā gada maijā pirmo reizi tika sapulcināti pamatskolas vecuma bērni ar nolūku, lai viņi, vienā pagastā dzīvojot, savstarpēji labāk iepazītos un iepazītu arī vietu, kurā dzīvo. Šķiroties visi sauca, ka nākamajā gadā gribot tikties atkal. Tāpēc šogad otro reizi jaunie īvandnieki devās kopīgā ceļojumā.

Vispirms ekskursanti viesojās Kabiles pagastā mežziņa Aivara Bergmaņa iekoptajā ozolu biotopā. Tur saimnieka pavadībā dabas gudrības varēja uzņemt Baltā vilka takā. Rokgrupas “Līvi” ceļā, kur izveidoti dziesmām un mūziķiem veltīti koka tēli, skanēja arī grupas mūzika. Bet mežā visvairāk bērniem patika spēļu laukums, kurā no koka un citām dabā atrodamām lietām Aivars Bergmanis ierīkojis turpat 20 dažādas spēles veiklībai un prāta asināšanai. 2 stundas aizritēja nemanot.

Dienas otrajā pusē visus gaidīja Īvandes pagasta “Zāģeros”. Šeit kā jau īstā lauku saimniecībā varēja apskatīt un apmīļot visvisādus dzīvniekus. Lielākie puiši izrādīja interesi par tehniku. Un, liekas, ka viens no interesantākajiem dienas notikumiem bija iespēja katram pašam uzsēsties ponija vai zirga mugurā un zirga saimnieka pavadībā iziet nelielā izjādē.

Tiksimies kopīgā piedzīvojumā atkal pēc gada !

Notikumus šeit var apskatīt fotogrāfijās :